Parlementair werk

Commissies

  •  Effectief lid Commissie Defensie
  •  Effectief lid Commissie Volksgezondheid
  •  Effectief lid Commissie Naturalisaties
  •  Plaatsvervangend lid Commissie Binnenlandse zaken
  •  Opvolger in de Commissie Herziening van de Grondwet

Speerpunten

Mens sana in corpore sano. Dit aloude citaat slaat de nagel op de kop, een gezonde geest in een gezond lichaam. Als nieuwbakken lid van de Commissie volksgezondheid zal ik me vooral toespitsen op voedselveiligheid en geestelijke gezondheidszorg. Verder volg ik ook dossiers op die gaan over antibioticagebruik. Hier moeten we evolueren naar een ander en beter gebruik van antibiotica zowel bij consumenten als in de landbouwsector.

Als lid van de commissie Defensie hou ik me vooral bezig met het nieuw personeelsstatuut dat sinds 2014 van toepassing is. Als Leuvense volg ik natuurlijk ook het besparingsdebat in Defensie met arendsogen op met bijzondere aandacht voor de toekomst van de kazernes gelegen in Vlaams-Brabant.

Verder volg ik Lubbeeks boegbeeld Theo Francken op in de commissie naturalisaties. Ik hoop hier het uitstekende werk van mijn voorgangers verder te zetten.

 

Wie op hoogte wil blijven van mijn parlementair werk kan hieronder via de link naar de website van de kamer een overzicht vinden van mijn parlementaire vragen.

Schriftelijke vragen:

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=none&language=nl&leftme...

Mondelinge vragen:

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=none&language=nl&leftme...